2012 Andreas ger en återblick…

Dags att göra en återblick över vad som hänt under 2012. Det är mycket spännande, jag har studerat till undersköterska för jobbets skull. Jobbar som personlig assistent 90% just nu och trivs oerhört bra med det även om det kan vara knepigt att få ihop det med allt resande. Lina och jag har haft vårt första hela år (gifte oss 6 aug 2011) som gifta- UNDERBART!! Det är så välsignat att få spendera livet med någon som är lika passionerad för mission och att dela Jesus med människor som en själv. Tillsammans har vi delat Jesus runt om i Sverige, bland de onådda folken och vid vårt vardagsrumsbord. Lina har jobbat som elevassistent och på sin fritid har hon även börjat måla möbler, ljusstakar och sticka, sy osv… Hon är fantastiskt kreativ.

HÖJDPUNKTER FRÅN SVERIGE

När besökte vi LIDKÖPING för en ungdomssamling där Lina ledde lovsång och jag predikade så tog ett helt gäng ungdomar emot Jesus. När jag gjorde inbjudan var det som många gånger  förr, man upplever trycket från den Helige Ande och man bara vet att människor ska bli frälsta. Trots detta är det lika vackert och tårarna kom även denna gång i mina ögon. Över 10 ungdomar valde att ta emot Guds gåva- evigt liv! Det är det vackraste som finns- förvandlade liv!

HAGEBY Vi hade en fyra dagars kampanj i Hageby under November månad där jag och Lina predikade. Flera gensvarade på frälsningsinbjudan. Det var riktigt härligt att se en växande multikulturell församling växa fram i Norrköping. 2011 hade vi också en kampanj där och de som kom till tro då är kvar i församlingen! Rickard Lundgren och Anton Karlsson har gjort ett strålande jobb i Hageby! Var med och be för församlingen där!!

BOTTNARYD Vi är glada att det börjat hända spännande saker i vår hemförsamling, där en förnyelseprocess är igång. Mycket tankeverksamhet och engagemang har gått åt att be och diskutera just denna process. Vi ser med spänning på 2013. För mig har det på många sätt varit en spännande resa att gå från att som föreståndare hösten 2010, efter 1,5 års omstartsprocess i Skövde välja att lägga ner och flytta till en väldigt traditionell församling. Mycket har hänt sedan dess och det är kul att kunna komma med ideér och tankar in i den process som vi är just nu. 

RESOR UTOMLANDS UNDER 2012

FEBRUARI- GUINEA I februari reste jag tillsammans med min svärfar Sven-Inge till staden Dabola i östra Guinea där vi höll en kampanj och ledarseminarier. Det var fantastiskt kul att få resa ensam ihop med svärfar och lära känna honom bättre. Roligt att gå tillsammans mellan husen i den lilla staden och be för sjuka. Sven-Inge höll även kortare predikningar på kampanjen och höll ett jättebra seminariepass. Under kampanjen tog öve 700 personer emot Jesus.

Mycket folk kom på kampanjen i April i Macenta Guinea  för att höra evangeliet

APRIL- GUINEA Jag och Lina åkte ner till Guinea tillsammans med elever från Pionjärlinjen och höll kampanj och ledarseminarier. Jonas Andersson kom också ner till kampanjen. Första gången vi gör något ihop med Jonas och det var riktigt kul. Lina predikade en kväll och jag två och Jonas två. Under dagarna coachade vi våra elever som höll i “warmups” (kortare “förpredikingar” på kampanjkvällarna samt seminariepass. Det var en fröjd att predika Jesus i Macenta, demoner började manifestera sig under tiden vi predikade och många blev befriade. Flera häxor kom till tro på Jesus och omvände sig!! I kampanjen registrerades 7336 personer som frälsningssökande. Jonas åkte hem direkt efter kampanjen. Men eleverna samt jag och Lina stannade en vecka till. Efter kampanjen blev vi inbjudna för möte med guvernören och ledande politiker. Jag fick kort dela evangeliet med dem och be för alla församlade. Vi tog med eleverna ut på bymöten där de predikade och bad för sjuka. Över 200 personer tog emot Jesus, bland annat 40 personer från den onådda folkgruppen Manya! En församlingsplantering är nu på gång bland dem! 

JULI- SRI LANKA Tillsammans med David och Ulla Oliw från Svensk Pionjärmission höll vi en kampanj i staden Nelliyadi i det tidigare krigsdrabbade området uppe i norr. Många människor bar på djupa sår från kriget och Jesus mötte dem verkligen. Han frälste och upprättade! En speciell händelse var den profetiska förlåtelsebönen som avslutade ett av mötena. Jag fick vara med och leda folket som under tårar bad Gud om hjälp att kunna förlåta oförrätter, det var en vacker syn och efteråt hände det massvis med spännande saker, många människor blev satta fria från ångest, oförlåtelse men även från fysiska sjukdomar! En pojke som hade en cancesvulst på halsen blev totalt helad efter att Ulla bett för honom. Kvällen efter visade han upp sin hals och cancersvulsten var hel borta!! 

AUGUSTI- ITALIEN Vi gjorde tillsammans med våra kollegor Johnny och Mirjam från Gå Ut Mission en semesterresa runt gardasjön, vilket blev en fantastisk resa i pappas hemland.

SEPTEMBER- IRLAND och NORD IRLAND Innan vår årliga missionskonferens i Belfast så tog jag och Lina två dagar i Dublin som vi spenderade med shopping och god mat. Sista kvällen spenderades med Pettersens innan vi for till Belfast tillsammans med de andra evangelisterna från Gå Ut Mission. ACE-Konferensen Det är alltid en uppmuntran att träffa alla kollegor från Europa som också bedriver kampanjmission. ACE är ett nätverk som bedriver långsiktig kampanjmission på ett strategiskt sätt i många länder och områden. I Bangladesh tex har vi hittils jobbat i 12 år och fått se många nya församlingar planteras, många till är planerade och målet är att 175 nya församlingar ska startas fram till 2020. Extra spännande detta år var att gå in som ansvarig för Bangladesh och tillsammans med samfundsledaren i Bangladesh så lägger jag upp kamapanjer och strategi för åren som kommer. Jag och Lina predikade även i en lokal församling i Ballymena som heter Church of God.

NOVEMBER- TOGO Tillsammans med Harald Mydland från Norge höll jag en mindre kampanj i staden Kpalime i Togo där vi fick se människor komma till tro, bli helade och befriade i Jesu namn. Min vän Marcus Lennartsson från IBRA Media var med på sista kvällen. Efter kampanjen så åkte jag tillsammans med Marcus och besökte IBRAs mediaskola i Lomé (huvudstad i Togo). Där fick jag förmånen att peppa eleverna på två morgonsamlingar, eleverna hade examens vecka. Två av eleverna (en kille och en tjej) ska flytta tillbaka till Guekedou i Guinea för att starta kristen radio. Gå Ut Mission hade kampanj i Guekedou 2011 som var väldigt fruktbärande, nu är det spännande att se att det nu blir kristen radio med undervisning för både troende, nyfrälsta och icketroende.

2013 Framåt 

När jag blickar framåt ser jag med glädje fram emot planering av kampanjer i Bangladesh, resor till både Guinea och Bangladesh (och förhoppningsvis fler länder), Ungdomskonfrensen Hope2013 i Nybro, Kampanj i Valdemarsvik, mötesbesök runt om i landet, förnyelsearbetet i hemförsamlingen i Bottnaryd, vardagsliv i Bottnaryd, bokskrivande och mycket annat. Framförallt som jag är tacksam för så är det Jesu nåd som bär igenom allt och världens bästa fru!

Nåd över nåd!

Andreas Cucca