Dinajpur 2009

Dinajpur BANGLADESH Oktober 2009

SE VIDEO FRÅN KAMPANJEN >>> [video_lightbox_youtube video_id=”gt6n6k1N8fg” width=640 height=480 anchor=”SPELA”]

LÄS ARTIKEL OM KAMPANJEN NEDAN


Vårt team har nyligen kommit hem från Bangladesh. Det är ett till 90% muslimskt land och den kristna kyrkan är väldigt marginaliserad, men något är på gång att förändras och Du är med och gör detta möjligt. Tusentals människor har kommit till tro genom Gå ut missions kampanjer. Men att vi skulle få ett sådant genomslag i Dinajpur kunde jag inte drömma om när jag satte mig på planet från Arlanda.

Resan började tidigt på morgonen på Arlanda flygplats där teamet möttes upp. Med mig hade jag Rikard Eugenzon, Johan Jordeskog och Sven-Erik Malmström från Salemkyrkan i Vargön samt Louice Olsson från Göteborg. Efter 16 timmar med flyg via Qatar var det bara till att sätta sig på tåget för att skumpa fram ytterligare 11 timmar innan vi nådde vårt mål Dinajpur. Efter en välkomstceremoni och lite mat var det dags att sova. När vi kom till kampanjplatsen för vårt första möte så var det massvis med folk och när vi väl kom igång var över 2500 personer på plats. Över 800 personer responderade på frälsningsinbjudan.

En kvinna som fick möta Jesus berättar:

”När Andreas bad oss att böja våra huvuden och be Jesus flytta in, hände det något. När vi bad såg jag en ”pil av ljus” som flög från hans vänstra sida och träffade mig och jag fylldes av Guds ljus. När detta hände kom jag att tänka på en släkting som var sjuk och tänkte att Gud kunde använda mig. Ni ser att jag gråter, men det är för att jag är så lycklig”.

Andra kvällen gick även den väldigt bra och fler människor sökte sig till mötet och skaran var uppe i över 3000 personer. 1348 personer tog emot Jesus och fyllde i uppföljningskort. Så på de två första kvällarna hade över 2100 uppföljningslappar samlats in från frälsningssökande. Vilken start!

Här började jag inse att vi är på väg ini ett nytt skeende i kampanjarbetet i Bangladesh. Vilket bara blev tydligare allt eftersom kampanjen fortled.
Många människor fick ta emot helande i sina liv; ryggar rätades ut, för korta ben växte ut, cancertumörer försvann. Många vittnade under dagens tre första kvällar.
En av dem som inte blev helad de första två kvällarna var tidigare muslimska Sarola här är hennes berättelse:

Sarola berättar sitt vittnesbörd
”När jag gick hem efter andra kvällens möte var jag så ledsen och nedstämd. Jag såg massvis med människor bli botade, men jag hade fortfarande problem med mitt knä. När hon kommit hem ropade jag till Gud – Varför blir inte jag frisk??
Då fick jag se Jesus i en syn. Jag såg Jesus hänga på korset och han sa till mig ”min dotter jag har hört dina böner och nu rör jag vid dig och renar dig”. Efter det blev jag lätt i hela kroppen och fylldes av frid. Och knät ja det var helat! Tack Jesus!”
Fjärde kvällen på kampanjen gick bra och nästan hela kampanjplatsen var  fullpackad med folk.
Lördagskvällens avslutande möte var helt fantastiskt. Vi anlände till en kampanjplats där folk satt hopträngda hela vägen fram till scenen. Man släppte inte in mer folk dit. Över 6000 personer var på plats och cykeltaxis gick kors och tvärs över Dinajpur för att hämta upp människor som ville till mötet. Man räknar med att 1000 personer stod utanför murarna och lyssnade. Hungern efter Gud var enorm. Rikard predikade om ”den förlorade sonen” eller som jag brukar säga, berättelsen om Faderns ovillkorliga kärlek.
Faderns armar var öppna när över 1380 personer gav sina liv till Jesus! Många fick även uppleva helanden. Något som var väldigt speciellt för mig var när vi i slutet bad för dem som inte blivit helade under den ”allmänna bönen” som bads från scenen.
En liten dövstum pojke fördes fram till mig av sin mamma. Jag lade händerna på honom och talade till hans öron att öppna sig och till hans mun att tala – i Jesu namn. Efteråt talade jag i hans öra… Då börjar pojken skratta det mest härliga skrattet jag hört. Jag går långt bort och klappar, han vänder sig efter ljudet och skrattar. Sen öppnar han sin mun och säger ”Abba Abba!”. Hans första ord någonsin är alltså Fader Fader!

En bråkdel av alla uppföljningskort som kom in

I artikeln har Du fått läsa om två vittnesbörd om två förvandlade liv. Två av tusentals människor som fått möta Jesus i Dinajpur. Under kampanjen har vi fått se Gud göra åtminstone 150 helanden och 6346 uppföljningskort har samlats in från de personer som valt att följa Jesus. Detta i en stad med knappt 1500 kristna.
Ett intensivt uppföljningsarbete är nu det som står på schemat för våra lokala medarbetare som gjort ett fantastiskt jobb med kampanjen.

Gud älskar de onådda och Gud älskar Dig min vän!

Tillsammans kan vi vara Jesu händer och fötter och vara med och vidröra en värld i behov av Honom!