Kissidougou 2010

Kissidougou GUINEA Maj 2010

SE VIDEO FRÅN KAMPANJEN >>> [video_lightbox_youtube video_id=”-QEgx8swsJc” width=640 height=480 anchor=”SPELA”]

 

UPDATE Mars 2012: Sedan kampanjen har många nya församlingar planterats!

Läs artikeln om kampanjen här nedan
Kampanjen kom att gå till kyrkohistorien då den blev den då andra största i landet efter Reinhard Bonnkes kampanj som hölls i miljonstaden Conakry (tillika huvudstaden). De lokala kyrkorna var inte alls beredda på den totala anstormning av hungriga guineaner som kom för att höra evangeliet predikas. Folket som kom var allt från vanligt folk till högt uppsatta militärledare och polischefen. Kissidougou (134.000inv) var innan kampanjen till 80% muslimskt och nästan alla resterande var animister. Ca 0.7% var kristna.

Tusentals personer springer fram för att ta emot Jesus

ETT KAMPANJMÖTE

Låt mig ta dig med till Guinea och Kissidougou. Det är eftermiddag och teamet är på väg in på Kissidougous fotbollsstadium. 15.000 muslimer och animister är samlad för det har annonserats helandemöten i staden.
Det lokala lovsångsteamet spelar på trummorna och musiken ekar ut i staden, sånger om Jesus. Teamet gungar försiktigt med i tonerna, någon vågar ta något danssteg. Det är festivalstämning, människorna ser förväntansfulla ut. Hela läktaren är full, runt om scenen står tusentals och åter tusentals människor.
Bakom scenen sitter människor på en mur. Folkhavet verkar aldrig ta slut. Linnea Smedh gör sig redo, nu är det dags för warmup (kortare predikan för att få upp en förväntan), hon predikar på som bara den och lämnar sedan över till Andreas som går på och predikar frälsning.
Vid inbjudan virvlar det afrikanska dammet upp då tusentals guineaner springer fram för att ta mot Jesus. Det är vilt men så otroligt härligt! Vi ber en frälsningsbön tillsammans och Jesus flyttar in i tusentals hjärtan denna eftermiddag. Polismän, militärer, butiksägare, jordbrukare ja alla verkar vilja ta emot Jesus! Efter frälsningsbönen skriver så många som möjligt i uppföljningskort. Eleverna går nu på och ber från scenen om helande för sjuka kroppar. Tusentals människor förväntar sig under. Vad händer då? Jo en käpp sträcks upp i luften, publiken jublar och en man rör sig fram mot scenen. Han berättar att han haft problem med höfterna men även att han haft dålig syn. Han säger : “men nu är jag bra, nu är jag glad – jag tackar Gud nu!”

BORGMÄSTAREN GAV FAVÖR

Borgmästaren i Kissidougou kom till huset vid bodde och bad om förbön för staden, han lovade även att han skulle upplåta land för församlingsplantering. En församling som proklamerades under kampanjveckan. Våra planterare hade redan varit igång i två veckor innan kampanjen och vunnit människor till Jesus. Församlingen bestod innan kampanjen av 40 medlemmar. De nyfrälsta kommer att följas upp av den nya församlingen samt de 6 andra församlingarna som var med och arrangerade mötena. Tillsammans med oss var även missionärer från Schweiz som var helt tagna av vad Gud gjorde.
Under ett av mötena så utbröt ett fruktansvärt jubel och ståhej och massvis med människor sprang mot läktaren- en lam man hade rest på sig och börjat gå!! Han gick sedan genom hela folkhavet och kom fram till scenen och vittnade om helande. (se bild) Många andra lama började gå under kampanjen, vi fick även se hur blinda och döva blev totalt helade.

ÖVER 10.000 GENSVARADE- 12 församlingar planterade

Vi fick under veckan se över 10.000 personer respondera på evangeliet. Pga låg skrivkunnighet bland våra mötesvärdar kunde vi bara registrera över 3500 som frälsningssökande. Vi kommer påannonsera uppföljningsmöten för de nyfrälsta via radio och sprida via mun till mun metoden. Redan på kampanjens sista dag kunde flera församlingar rapportera om dubbelt så många mötesbesökare på gudstjänsten. Detta är en fantastisk seger i ett land i stort behov av Jesus!

ELEVERNA IN ACTION

Anton predikar i en onådd by-100 tog emot Jesus!

Under veckan var eleverna igång och hade ledarseminarier. spelade drama, vittnade, höll warmups och tog helande vittnesbörd. Men efter kampanjens slut hade jag tillsammans med vår lokale kontaktperson planerat att eleverna skulle få hålla egna möten där de skulle predika frälsning.
Jag tog med mig eleverna till en helt onådd by, där vi hade ett möte där vi samlade ca 300 personer, Anton gick på och predikade frälsning och över 100 responderade på budskapet! Eleverna bad även för sjuka och en lam man blev helad. Många andra under skedde i byn. Byledaren blev även han frälst, efter mötet då vi refererade budskapet för honom. Pastorer kommer åka in till byn och starta en församling med alla nyfrälsta.
En dag åkte vi in till Kissidougous marknad och där predikade Linnea vid två tillfällen och fick be med 70 personer till frälsning. Efter en kort paus och coca-cola intag var det Emelie Månssons tur att predika, denna gång på en frisersalong. Där tog 30 personer emot Jesus. På lite mer än två timmar fick eleverna leda 100 personer till frälsning. Vilka hjältar- Vilka Pionjärer.

Din vän och missionär
Andreas Cucca